Compare properties

Compare

No properties found to compare.

Image Alt

Adaria Property

  /  Основна   /  Райони в София, където цените на имотите може да се вдигнат

Райони в София, където цените на имотите може да се вдигнат

София е оживен град, който често попада в списъци с най-бързо развиващите се технологични центрове в Европа. Освен че е магнит за предприемачите, той от години привлича хора от по-бедните региони в България, което води до значително увеличение на цените на недвижимите имоти. И все пак има райони в столицата, където тепърва има вероятност да се усети увеличение на цените. Това се дължи на няколко фактора:

  1. Метрото

Софиянци се гордеят с прекрасното си метро, ​​което отваря нови станции със забележителни темпове. При появата на нова станция, цените на имотите около нея неизменно скачат. Причината за това е проста – метрото е (и най-вероятно ще продължи дълго време да бъде) най-бързият и удобен начин за пътуване из този град, известен със своите задръствания. Някои квартали в града буквално се считат за изолирани от останалата част на мегаполиса поради липсата на достъп до метрото до тях. Такъв е и случаят с югозападния квартал Овча купел – но не за дълго.

 

  1. Околовръстното

Околовръстният път на София се развива с далеч не толкова впечатляваща скорост – но все пак към него биват добавяни още ленти на места, които обикновено изпитват значителни задръствания в час пик. В момента текат сериозни ремонти в близост до Горубляне, което ще направи квартала много по-достъпен за жителите му. В резултат на това, а и поради близостта му до красивото Панчаревско езеро, регионът би могъл да радва на сериозен интерес в бъдеще.

  1. Близките села

Всички искат да избягат от шума, смога и тълпите – затова селата стават все по-привлекателни за софиянци. Бистрица, Лозен, Панчарево и Железница са претърпели огромна преоценка на земята и някои от местните жители буквално са станали милионери благодарение на имоти, които са наследили от семействата си. Всички малки населени места, които са на час път с кола от София, могат да привлекат хората от града и да изпитат същата промяна в стойността.

 

  1. Северна София

Всеизвестен факт е, че северните части на София са донякъде занемарени. Това е особено видно от липсата на инфраструктура в много квартали – електрически подстанции, водопровод, градини, асфалтови настилки и др. Това отчасти се дължи на близостта на Юга до Витоша, което го прави особено привлекателен за всички, оглеждащи се за нов дом.

Има някои планове за развитие и на север от София – теренът позволява бързо разширяване на града. Закупуването на апартамент в по-нова сграда там може да се окаже чудесна инвестиция за бъдещето. Трябва да се отбележи, че самият Север също не е твърде далеч от разкошната Стара планина.

Естествено, има много повече фактори, които трябва да вземете предвид, когато желаете да закупите имот – като например пазарните цикли, спецификите на имотите и др. Не забравяйте да се свържете с нас и ние ще ви преведем през целия процес.

You don't have permission to register